خاصیت و نحوه مصرف شلغم



شلغم خاصیت های معدنی ارزنده ای دارد و ویتامین هایی را در خود جای داده است که برای سلامت انسان مفید میباشند.شلغم از سبزی های مهم حساب میشود و آب آن نیز دارای خاصیت های شگفت انگیزی میباشد.اکثر مردم از خاصیت های عالی شلغم با خبر هستند و این خوردنی خوشمزه در زمستان بخاطر دلچسبی اش مصرف بالایی دارد.



دکتر سید رضا رضایی دریاکناری متخصص طب سنتی، با اشاره به خواص و فواید شلغم و تاکید بر این‌که هنگام مصرفش باید پوست نازک آن گرفته شود، گفت: خوردن شلغم می‌تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های ویروسی و عفونی بالا ببرد و سبب التیام علایم زکام و سرماخوردگی شده، از ابتلای افراد به آن جلوگیری کند. شلغم ترکیباتی دارد که خلط آور، درمان کننده سرفه‌های خشک و گلودرد و ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس ناشی از زکام است و با کمک به لینت مزاج، سموم و میکروب‌ها را از بدن خارج می‌کند.


این متخصص طب سنتی درباره چگونگی مصرف شلغم برای التیام علایم سرماخوردگی گفت: با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز می‌توانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت و خروج اخلاط مجاری تنفسی کمک کنید و سینوس‌ها و گرفتگی بینی را به این طریق رفع کنید. قرقره آب شلغم پخته هم برای التیام گلودرد موثر است.


برای رفع سرماخوردگی نوزادان و کودکان می‌توانید در شلغم حفره‌ای ایجاد کرده و در آن مقداری عسل بریزید و روی آن را بپوشانید، آب شیرینی که از اختلاط عسل و آب شلغم ایجاد می‌شود به عنوان یک شربت شیرین و مقوی می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی کودکان، اثرات درمانی مطلوبی داشته باشد.


یکی از موثرترین راه‌های استفاده از این سبزی، تهیه سوپ شلغم است و اگر این سوپ را از ترکیب جو، هویج، شلغم، پیاز و گشنیز تهیه کنید، درمان کننده فوق العاده سرماخوردگی محسوب می‌شود.


این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه منافذ ریز سطح شلغم، محل تجمع میکروب‌های موجود در خاک است، توصیه کرد: شلغم خام قبل از پختن و یا استفاده به صورت خام باید بخوبی با اسکاچ تمیز و شسته و هنگام مصرف شلغم پخته، پوست نازک روی آن نیز جدا شود.


منبع : سیمرغ




ارسال شده در 22 دی 1395 توسط سلمان آرین با موضوع تغذیه